Is kunstgras waterdoorlatend?

Kunstgras laat zeer goed water door. Hierdoor blijft het kunstgras niet lang nat, sterker nog, het droogt super snel!
De waterdoorlaatbaarheid van het kunstgras wordt verzorgd door gaatjes in de backing.
In de backing, of te wel de rug, van de kunstgras mat zitten afwateringsgaatjes. Dit lijken op perforatiegaatjes. Deze zorgen ervoor dat de afwatering van het kunstgras goed verloopt. Regenwater of bijvoorbeeld water uit een zwembad of jacuzzi zal door de kunstgrasmat lopen zodat er geen plassen ontstaan.
Kunstgras en afwatering
Gemiddeld laat kunstgras 60 liter water per vierkante meter per minuut door. Dit is zelfs voor het regen-rijke Nederland een goede waterdoorlaatbaarheid. Ook een stortbui kan het kunstgras aan.
Maar niet alleen de afwatering van het kunstgras is belangrijk! Als het water onder het kunstgras niet weg kan, blijft het alsnog nat en vol plassen staan.
Wanneer kunstgras gelegd wordt op een juiste ondergrond van zand, is het erg belangrijk hier aandacht aan te besteden. Het leggen van kunstgras op zwart zand is niet oke, dit zal zeker problemen opleveren met de afwatering van het water. Niet omdat het kunstgras dit niet door laat, maar omdat de zwarte grond water niet snel genoeg afvoert. Daarom kiezen wij voor een stevige kunstgras ondergrond van menggranulaat of betongranulaat. Dit is, naast een goede waterdoorlaatbaarheid, ook erg stevig zodat het kunstgras door de jaren heen strak en recht blijft liggen.
Maar ook bij het kunstgras leggen op het balkon of op een betonnen vloer. Indien de water afvoer niet goed geregeld wordt, zullen er plassen ontstaan op het kunstgras ontstaan. Hiervoor is ook speciale kunstgras drainage toe te passen. Deze matten zorgen ervoor dat al het water wat door de afwateringsgaatjes door het kunstgras loopt, onder het kunstgras juist wordt afgevoerd.